ecoautoglowautoconcentrationautomirisnaautosvecaauto1

Zašto su mirisne sveće u posudi bolje?

Mirisne sveće su postale sastavni deo uređenja enterijera i  glavna “sitnica” kojom možete ulepšati svoj životni prostor. Zaljubljenici u mirisne sveće ih koriste kako bi razbili svoju svakodnevnicu i prištuli sebi dozu relaksacije i uživanja. Osim životnog prostora mirisne sveće su detalj koji postaje neizostavan deo kancelarija, restorana ili žurki ili gde god poželimo da ostavimo utisak tople i ušuškane atmosfere.

Iako su mirisne sveće koje sadrže eterična ulja zdrave za nas, neki se i dalje odupiru ovoj ideji, jer sveće i istopljeni vosak mogu da naprave nered.

Mirisna sveća u teglici ili mirisna sveća u čaši je zbog toga idealan izbor, jer pruža sve benefite koje mirisne arome mogu da pruže, a pri tom ne pravi nikakav nered i veoma je bezbedna. Recite zbogom brisanju istopljenog voska ili riziku od požara. Opustite se, udahnite duboko i uživajte.

Jedna od glavnih karakteristika i prednosti mirisnih sveća u posudama jeste bezbednost. Mirisne sveće u posudi sastoje se od voska i fitilja koji se smešaju u određenu posudu i imaju poklopac. Vrlo ih je lako preneti ili premestiti na neko drugo mesti, čak i kada su upaljene. Nije vam potreban držač za sveće ili svećnjak u koji biste ih stavili. Takođe dizajn samih mirisnih sveća u posudama pruža proizvođačima slobodu da ispolje svoju kreativnost, koja će samo ulepšati Vaš dom.

Naravno, uz svaku mirisnu sveću dolazi i odgovarajuće uputstvo za upotrebu koje će Vas podsetiti kako da pravilno koristite sveću, naročito dok je upaljena.
Jer koliko god da su mirisne sveće u posudama bezbedne, ne treba se igrati sa vatrom.

Ne treba ostavljati upaljenu sveću bez nadzora ili u domašaju dece ili kućnih ljubimaca.

Mirisne sveće koje odaju svetlost

Mirisne sveće u posudi, a naročito mirisne sveće u teglici ili staklenoj ambalaži odaju veću količinu svetlosti od bilo kojih drugih tipova sveća. Samo staklo propušta svetlost i čini da se svetlost prelama na takav način da će doprineti samom ambijentu i toplini prostora.

Ukoliko želite, možete pronaći i mirisne sveće sa ambalažom od bojenog stakla, koje će dodatno ulepšati i obojiti sam ambijent.

Mirisne sveće koje mirišu

Kada upalite mirisnu sveću u posudi, posle određenog vremena u posudi se formira tzv. “bazen tečnog voska”. Ovaj “bazen” ispušta eterično ulje i mirisne note iz samog voska, mnogo intenzivnije nego drugi tipovi sveća.

Sojin vosak je poznat po tome što “upija” veliku količinu eteričnog ulja, što znači da posebno sojine sveće u posudama odaju snažan i prijatan miris.

Mirisne sveće koje dugo gore

U proseku, mirisna sveća u posudi gori i traje dosta duže od bilo koje druge vrste mirisnih sveća. Ova tvrdnja je vrlo lako dokaziva, jer ne postoji mogućnost prosipanja voska, otpadanja delova ili nejednakog topljenja.

Mirisne sveće u tegli, čaši ili alumijskoj posudi omogućavaju da iskoristite svaki gram mirisnog voska kojeg ste kupili za svoj novac. Iskoristi – ne bacaj! 

Mirisne sveće koje ne prljaju

Ukoliko odabere za sebe mirisnu sveću iz kalupa ili “pillar” mirisnu sveću rizikujete da ukoliko sveća ne stoji na savršeno ravnoj površini, sveće počne da se topi u stranu, i da se istopljeni vosak prolije izvan nje. Ovo osim što pravi nered, koji kasnije morate počistiti, može da bude i veoma rizično, jer može doći do stvaranja požara.

Recite ćao prolivenom vosku, odaberite mirisne sveće koje dolaze u posudi.

Mirisne sveće koje recikliraš

Možda i najbolja stvar vezana za mirsne sveće u posudama jeste što ih nakon korišćenja, možete iskoristi za nešto drugo.

Same posude su obično vrlo lepe i primamljive i možete im vrlo lako pronaći i dati novi život, bez pravljenja otpada.

Preostali vosak iz sveće možete vrlo lako očistiti. Ranije smo pričali o tome kako najlakše i najbrže možete očistiti vosak iz iskorišćene sveće.

Zaključak

Kada smo pre nekoliko godina odlučili da ćemo da se bavimo proizdnjom prirodnih mirisnih sveća, mirisne sveće u posudama su se same nametnule kao pravi izbor za nas.

Osim toga što su zdrave i obogaćuju životni prostor, ono što je nama vrlo bitno jeste da su bezbedne, ne proizvode otpad i kupac iz njih izvuče maksimum za uloženi novac.

Bez lažnog marketinga,  pomodarstva i trendova.

Mirisne sveće u posudama su ogledalo životnih vrednosti za koje se zalažemo.

S osmehom,
Balavander

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Korpa
    Vaša korpa je prazna