poljeautolavande

Prirodna kozmetika sa polja lavande

Očaravajuća i zanosna aroma lavandinog cveta širi se nepreglednom ravnicom, mir i tišina. Prizor koji poziva na beg od stvarnosti, gradske buke i prašine.
San koji se pretvorio u stvarnost.

Lavandino ulje i prirodna kozmetika sa ovog polja lavande uskoro će pronaći svoje mesto u predivnim i zdravim proizvodima prirodne kozmetike i aromaterapije ove male porodične firme. Naša misija je da stvorimo zdravo okruženje za odrastanje naše dece, kao i očuvanje zdravlja svih nas i životne sredine koja nas okružuje.

Balavander Cosmetics je mala porodična firma koja je preko ideje o organskom zasadu lavande, ušla i u svet prirodne kozmetike i aromaterapije.

Danas Vam možemo  ponuditi široki spektar prirodnih proizvoda po originalnoj recepturi, namenjenih nezi kože i aromaterapiji. Naši proizvodi ne samo da su napravljeni od isključivo prirodnih i sertifikovanih sastojaka, već dolaze i u ekološkim i biorazgradivim pakovanjima, pogodnim za reciklažu i bez prisustva plastike. Na ovaj način  kreativnošću i trudom, doprinosimo podizanju svesti o značaju očuvanja prirodne sredine, kao i zdravog načina života.

Magično polje lavande

Rad u polju lavande zahteva dosta truda i odricanja, najviše zbog toga što se gotovo ceo proces, koji započinje uklanjanjem korova, pa sve do krajnje žetve odvija ručno, bez prisustva mašina ili štetnih hemikalija. Na ovaj način dobija se pravi organski proizvod sa plodne ravničarske zemlje, koji budi sva naša čula.

Kroz istoriju, lavandi su se pripisivala razna magična svojstva, zbog čega su je ljudi koristili u razne svrhe: kulinarstvo, medicina, higijena.

Stari Rimljani upotrebljavali su lavandino eterično ulje u kupkama, dok su prve hrišćanske zajednice verovale da struk lavande na kućnim vratima štiti od uroka i zlih sila. Takođe je bilo rasprostranjeno i drevno verovanje kako sadnja lavande donosi sreću.

Zbog opojnog mirisa i svojih lekovitih karakteristika, zasadi lavande predstavljaju pravu oazu u kojoj sva čula mogu da uživaju. Svedoci smo da su klimatske promene drastično izmenile vremenske uslove, što je omogućilo poljima lavande da veoma dobro uspevaju i u našim krajevima.

Lavanda i kao i samo ulje od lavande se zbog svojih antibaktejrskih i antiseptičkih osobina efikasno koristi za rešavanje različitih problema na koži. Izrazito pozitivno utiče na smanjenje upalnih procesa na koži, čime umanjuje crvenilo i iritacije. Uspešno se koristi u tretmanima akni, bubuljica, psorijaze, ekcema, uboda insekata i opekotina.

Lekovitost ovog magičnog ulja ogleda se u tome da, pozivno utiče na povećanje cirkulacije i potpomaže stvaranje novih ćelija kože, na ovaj način koža prirodnim putem uspostavlja neophodni balans i uspeva da se izbori sa ovim problemima.

Poznato je da sam miris lavaninog cveta i lavandinog ulja pozitivno utiče na opuštanje i relaksaciju organizma, kao i stanje našeg imunog i nervnog sistema. Zbog toga lavandino ulje često svoju primenu pronalazi i u različitim antistres terapijama. Povremeno inhaliranje lavandinog ulja pomoćiće lepši i bolji san, kao i na poboljšanje generalnog raspoloženja.

Eterično ulje lavande dobija se u procesu destilacije svežeg lavandinog cveta, gde se kao proizvodi dobijaju eterično ulje lavande i lavandin hidrolat, tj. cvetna vodica. S druge strane, infuzovano ulje, tj. macerat dobija se potapanjem svežih cvetova lavande u organsko maslinovo ili ulje koštica grožđa, gde nakon mesec dana lekovitim osobinama baznih ulja, pridružuju se miris i lekovita svojstva lavandinog cveta.
Sve ovo čini ovo ulje posebnim i magičnim.

“Shvatili smo da iako imamo sve uslove za život u velikom gradu, da nam nedostaje vreme koje bismo proveli u prirodi. Odatle sve je počelo. Sada pored organskog polja lavande, imamo i radionicu prirodne kozmetike i mirisnih sveća od sojinog voska. Lavandin cvet sa našeg polja koristimo za destilaciju i dobijanje lavandinog eteričnog ulja ili za pravljenje organskog infuzovanog ulja lavande. Ova ulja pronalaze mesto u našim proizvodima kao jedni od glavnih sastojaka”

poljeautolavandeautosrbija

Zaključak

U našem širokom asortimanu prirodnih  proizvoda možete pronaći prirodno i ručno pravljene sapune na bazi biljnih ulja, šampone, balzame za usne, proizvode za negu kose, kozmetiku za bebe, razne prirodne kreme i mirisne sveće napravljene od sojinog voska pogodne za vegane.

Dok ćete u našim proizvodima napravljenim po originalnoj recepturi pronaći ono najbolje što priroda može da nam ponudi, a to će svakako naša koža i naša čula umeti da cene.

“Kada smo počinjali, rešili smo da u našim recepturama koristimo isključivo prirodne sastojke, bez dodataka veštačkih boja, mirisa ili aditiva i da ih kao takve ponudimo kao alternativu konvencionalnoj i industrijskoj kozmetici. Svesni da smo ovom odlukom možda izabrali i teži put, ali verujemo u to da je naša priča i ideja ispravna na duže staze i da će se sav trud isplatiti

Okretanjem proizvodima prirodne kozmetike činimo višestruke benefite, kako po naše zdravlje, tako i za životnu okolinu koja nas okružuje. Sve ovo utiče na buđenje svesti o značaju i okretanju prirodi i nekim zaboravljenim vrednostima, kojima svi potajno težimo. Voleli bismo kada bi naša mala porodična firma poslužila kao primer i dala inspiraciju i drugima da naprave prvi korak ka tome.

Iz dnevnika jednog Balavandera

2 reference na “Prirodna kozmetika sa polja lavande”

  1. Članak: Berba lavande - Kada se bere lavanda? - Prirodna kozmetika - Balavander

  2. Članak: Čaj od lavande. Za zdrav život. - Prirodna kozmetika - Balavander

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Korpa
    Vaša korpa je prazna