mango puter

Mango puter i prirodna kozmetika

Prirodna kozmetika kombinuje različite prirodne sastojke kako bi dobili savršeni prirodni proizvod koji je bezbedan za svakodnevnu upotrebu.

Jedan od takvih sastojaka je Mango puter.

Mango puter je prirodni biljni sastojak koji se dobija i iz semenki mango voća. Mango puter obično nema jak ili specifičan miris, za razliku od nekih drugih biljnih putera. Kremaste je strukture što ga čini idealnim za negu kože ili kose.

Svoju primenu je našao u raznim kozmetičkim proizvodima jer nije previše mastan, a opet odlično hidrira kožu i kosu. Ukoliko se redovno koristi smanjuje upalne procese, što doprinosu lečenju raznih kožnih oboljenja, kao što su psorijaza, ekcem i sl.

Bogat je vitaminima A i E, što ga čini odličnim u zaštiti kože od UV zračenja.
Nalazi svoju primenu u raznim kremama za sunčanje i sličnim proizvodima.

Zašto je mango puter dobar za kosu?

prirodna kozmetika

Prirodni puteri, kao što je mango puter, odlično hidriraju kosu i time pomaže u njenoj nezi, a takođe i njenoj zaštiti i prevenciji ispucalih krajeva i suve kose.
Naša kosa je vrlo osetljiva tokom letnjih i zimskih meseci, kada nagle promene temperature i vremenski uslovi utiču na njeno isušivanje i pucanje.
Mango puter je tu da spase stvar.

Mango puter je bogat antioksidansima i hranljivim sastojicima, što kosi pomaže da ostane zdrava i meka na dodir.

Zašto je konkretno mango puter dobar za našu kosu?

1. Štiti kosu od UV zračenja i oštećenja
– Mango puter sadrži “magniferin”, antioksidans koji se koristi kao zaštita od UV zraka u preparatima za sunčanje. Tokom toplih dana, naše teme je uglavnom izloženo Sunčevim zracima, a ovaj antioksidans koji naša koža i kosa upijaju iz mango putera predstavlja prirodnu zaštitu.

2. Hidrida kosu
– Odlična stvar kod mango putera jeste sposobnost duboke hidratacije. Vitamini i antioksidansi koji se nalaze u njemu lako dopiru u pore na koži i time je hrane.
Zdrava kosa brže raste i stoga postaje bujnija tokom vremena.

3. Štiti od ispucalih krajeva
– Odlično deluje u prevenciji i lečenju ispucalih krajeva na kosi. U borbi protiv ispucalih krajeva pomaže mu to što sadrži visoki procenat izostearinske kiseline.
Korišćenjem mango putera krajevi kose ostaju mekani tokom dužeg vremenskog perioda, što znači da će kosa duže ostati zdrava i nećete morati često kod frizera.

4. Štiti teme glave
– Kada se teme glave tretira mango puterom pokreću se hemijski procesi unutar organizma koji dovode u balans lučenje prirodnih ulja iz temena glave. Mango puter sadrži vitamine i minerale koji pomažu smirenju iritacije i svraba na osetljivim delovima temena.
Takođe hidrira kožu glave, što može pomoći i u sprečavanju stvaranja peruti.

5. Štiti ofarbanu kosu
– Mango puter stvara zaštitni sloj na našoj kosi. Što može pomoći u tome da ofarbana kosa duže zadrži originalnu boju, nakon farbanja. Smanjuje spoljne uticaje na kosu, što pomaže da boja duže ostaje sjajna.

Kada smo posvetili dovoljno vremena i pažnje i pripremili sve potrebne sastojke prelazimo na sledeće korake.

Zaključak

Nakon što smo naveli glavne benefite mango putera u prirodnoj kozmetici, stvar postaje prilično jasna zašto je baš on zauzeo jedno od glavnih mesta u Balavanderovim proizovodima za negu kose.

Elegant – predstavlja tvrdi balzam za kosu koji pomaže kosi da ostane zdrava i sjajna. Ne sadrži hemikalije koje mogu oštetiti kosu, a pritom je hrani i pomaže joj da brže raste i postane bujnija.

Redovnim korišćenjem ovakvog balzama primetićete kako Vam kosa postaje bujnija, a da frizera ređe posećujete.

Stvar kod tvrdih balazama za kosu, jeste da se ne koriste na potpuno isti način kao i konvenvionalni balzami i losioni za kosu. Korišćenje prirodnih balzama zahteva vrlo malu količinu proizvoda kako bi se postigli željeni efekti.

Način korišćenja:
1. Nakon pranja kose, Elegant protljati nekoliko puta kroz šake.
2. Kada osetite da na rukama imate sloj preparata, odložite Elegant u originalnu ambalažu.
3. Šakama nanesite balzam na kosu (celu kosu ili samo krajeve kose)
4. Držite balzam nekoliko minuta da deluje.
5. Češljanjem rasporedite balzam po željenoj regiji kose.
6. Isperite kosu toplom vodom.
7. Nakon sušenja može da Vam se učiniti da je kosa “masna”
8. Ne brinite Vaša kosa će upiti sve hranljive sastojke, ostati sjajna i mekana.

Ovaj proces je samo stvar navike i kada se jednom naviknete na ovo, više se nećete vraćati industrijskim balzamima za kosu.

P.S. Ovo pričamo iz iskustva.

S osmehom,
Balavander

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Korpa
    Vaša korpa je prazna