lemon grass

Limunova trava i prirodna kozmetika

“Prirodna kozmetika? Limunova trava?! Limunska trava? Šta je to? Kako to?”

Limunova trava je vrsta biljke koja raste u tropskim krajevima Azije i Afrike.
Stastavni je deo Tajlandske i Vijetnamske kuhinje.

Samo ime ova biljka je dobila po svom mirisu koje podseća na citrusno voće. Koristi se kao začin ili dodatak ishrani u raznim supama ili čajevima.

Osim toga, limunova trava je pronašla svoje mesto i u oblasti prirodne kozmetike. Naime pokazalo se da limunova trava sadrži ogroman procenat cinka, magnezijuma i gvožđa koji imaju veliki benefit na negu kože.

Nega masne i problematične kože

Jedan od glavnih benefita u kozmetičkim proizvodima limunove trave jeste da njeno eterično ulje smanjuje količinu masnoće na koži. Ponaša se kao prirodni astrigent i potpomaže kontrolu lučenja viška masti i ulja iz pora kože.

Predivan Miris

Zahvaljujući osvežavajućem mirisu citrusnog voća, eterično ulje limunove trave je iz očiglednih razloga jedan od glavnih izbora u proizvodima prirodne kozmetike. Njen prirodan i primamljiv miris ulepšaće svaki trenutak proveden za omiljenim kozmetičkim proizvodom.

Borba Protiv Akni

Već vekovima limunova trava se koristi kao prirodni lek protiv infekcija i zarastanje rana u Azijskoj kulturi. Naučnim istraživanjima potvrđeno je da ima izrazita antibakterijska svojstva, što je čini izuzetnim alatom u borbi protiv bakterija koje stvaraju bubuljice i akne.

Čišćenje kože

Eterično ulje limunove trave potpomaže u čiščenju kože, uklanja nečistoće i utiče na detoksikaciju i lučenje negativnih toksina iz pora. Nakon tretmana koža ostaje čista i odmorna.

Antioksidans

Antioksidansi su dobri za nas jer pomažu da se neutrališu loši slobodni joni u našem organizmu. Kao prirodni antioksidans eterično ulje limunove trave je pronašlo svoje mesto u bordbi protiv slobodnih jona, koji oštećuju i utiču na starenje naše kože.

Miran san

Zahvaljujući umirujućem i prijatnom mirisu limunova trava i njeno eterično ulje potpomažu bolji i lepši san i omogućuju da se lakše i brže opustimo.

Balavander i limunova trava

Kao što su u poznatoj priči Mali Princ i njegova ruža imali poseban odnos i prijateljstvo, nakon što se i sam uverio u benefite i prelepi miris koji sa sobom nosi eterično ulje limunove trave, Balavander je rešio da ga uključi u stalnu ponudu svojih proizvoda prirodnih sapuna i prirodne kozmetike. I to je bio samo početak jednog divnog prijateljstva.

Eterično ulje limunove trave je pronašlo svoje mesto kao jedan od glavnih sastojaka našeg prirodnog sapuna – Fresh.

Osim što mu daje divan i svež miris, limunova trava mu daje i odgovarajuće antibakterijske i antioksidans karakteristike koje ga čine bezbednim za svakodnevno korišćenje i tratmane kože lica i tela.

Vaša koža će to prepoznati i znati to da ceni.

Uživajte!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Korpa
    Vaša korpa je prazna