Besplatna dostava za kupovinu iznad 3000 din.

Jezik

Prirodni sapuni za to i to.

Prirodni sapuni i njihova svojstva

Već smo ranije pričali o prirodnoj kozmetici i prirodnim sapunima. Ali kako 21. vek uzima maha, red je da se što više edukujemo na ovu temu i razumemo važnost i vrednost prirodne kozmetike za sve nas, a i za životnu okolinu oko nas.

Prirodni sapuni ili u narodu poznati i kao domaći sapuni, ne sadrže dodatne konzervanse i samim tim imaju ograničeni rok trajanja. Iz tog razloga se obično prave u malim serijama, kako bi do svojih kupaca stigli sveži i u najboljoj mogućoj “formi”.

Kada se bavite ovim poslom iz ljubavi, svakodnevno eksperimentišete sa novim formulacijama i tražite univerzalni recept koji će prirodni sapun učiniti idealnim za sve ljude, sve ukuse i sve tipove kože.

Naravno, kao što znamo idealna stvar ne postoji, barem mi nismo čuli za to.
Iz tog razloga prilikom formulacije naših prirodnih sapuna fokusiramo se na specifičnu namenu i svrhu koju treba da ispuni prilikom korišćenja i nezi Vaše kože.

Iako su svi Balevanderovi sapuni napravljeni od prirodnih sastojaka biljnog porekla, nemaju hemikalije u sebi, veštačke boje i mirise, ipak ih možemo podeliti na nekoliko grupa, ukoliko gledamo njihovu namenu.

Prirodni sapuni za lice

Savremena istraživanja snažno potvrđuju da koža, naš najveći organ, igra ključnu ulogu u apsorpciji toksina iz okoline. Kroz kožu, organizam može apsorbovati različite štetne supstance koje mogu uticati na naše opšte zdravlje. Kako bismo sačuvali svoje telo od nepotrebnih toksina, promene u životnom stilu poput zdrave ishrane i unosu čiste vode igraju važnu ulogu. Međutim, još jedan ključan aspekt zdravlja kože je korišćenje pravilnih proizvoda za negu, poput prirodnih sapuna za lice.

Prirodni sapuni za lice predstavljaju izuzetan izbor kada je u pitanju održavanje zdrave kože. Njihove formulacije su pažljivo osmišljene kako bi pružile hidrataciju koži lica, istovremeno čisteći pore i eliminišući nesavršenosti. Ono što ih izdvaja je prisustvo esencijalnih ulja koja nisu samo tu zbog mirisa, već zbog svojih lekovitih svojstava koja direktno doprinose pravilnoj nezi kože lica.

Ovi sapuni naglašavaju očuvanje prirodne pH vrednosti kože, štiteći je od disbalansa koji može uzrokovati suvoću ili iritacije. Ključni cilj prirodnih sapuna za lice je podržavanje regeneracije kože, ostavljajući je mekom, hidriranom i nežnom na dodir.

U potrazi za idealnim sapunom za negu kože lica, važno je obratiti pažnju na sastojke i izbegavati proizvode sa štetnim hemikalijama. Prirodni sapuni nude siguran i efikasan način da oplemenite svoju rutinu nege kože, pružajući joj svežinu i vitalnost.

Ne zaboravite pročitati više o specifičnim sapunima namenjenim za negu kože lica, istražujući njihove jedinstvene sastojke i benefite. Ovde možete pronaći dodatne informacije o tome kako pronaći savršen sapun koji će vašoj koži pružiti negu kakvu zaslužuje. Vaša koža će vam biti zahvalna na pažnji koju joj pružate kroz korišćenje prirodnih sapuna za lice.

Prirodni sapuni za telo

Prirodni sapuni za telo u svom sastavu obično imaju eterična ulja koja imaju intenzivniji miris, takođe im se dodaju i krupnije piling čestice za lakše čišćenje većih površina kože.

Prirodni sapuni za telo obično sadrže u svom sastavu sadrže i neki od prirodnih biljnih putera koji im daju hidrirajuću moć, gde posle korišćenja koža ostaje nahranjena i hidrirana na prirodan i zdrav način.

Više o sapunima namenjenim za negu kože čitavog tela možete pronaći u našoj prodavnici.

prirodni sapuni

Prirodni sapuni za ruke

Prirodni sapuni za ruke obično sadrže različite piling čestice ili dodatna nerafinisana ulja. Ovo ih čini savršenim za čišćenje kože ruku, gde u isto vreme pružaju dodatnu hidrataciju i hranljive sastojke gde nakon korišćenja ruke ostaju nežne i meke.

Kada je sapun formulisan na ovakav način, koža ruku će ostati elastična, neće se sušiti ili pucati. Prirodni sapuni pružaju svakodnevnu negu ruku, a da o tome ni ne razmišljate.

Više o prirodnom sapunu pogodnom za negu ruku pročitajte OVDE.

Prirodni sapuni suvu kožu

Prirodni sapuni za suvu kožu formulišu se na takav način da prilikom procesa saponifikacije određeni deo biljnih ulja ostane nesaponifikovan. Ova tehnika pravljenja prirodnog sapuna naziva se “super fat”. Više o tome možete pročitati OVDE.

Ovakvi sapuni su nežniji na dodir i sadrže čista nerafinisana ulja na svojoj površini i prilikom korišćenja direktno dolaze u kontakt sa kožom i hidriraju je.

Više o piling sapunu koji Vam može pomoći u tretmanu suve kože možete pročitati u našoj prodavnici.

IMG 4886 1 scaled

Prirodni sapuni za akne

Ukoliko je reč o problematičnoj koži lica, prirodni sapun obično sadrži neku vrstu pilinga ili aktivne supstance koja će pomoći u bržem rešavanju problema

Kao dobro rešenje za problematičnu kožu lica, bubuljice, akne i mitezere, nametnuo se aktivni ugalj. Prirodna susptanca koja osim toga što predstavlja prirodni antioksidans, ulazi u najsitnije pore i dubinski čistu kožu.

Baš takav sapun Balavander je osmislio i dodao mu oterično ulje zimzelenog kedra koji unosi dodatna antiseptička dejstva i potpomaže regeneraciju kože. Pročitajte više o ovom prirodnom sapunu i zasnajte sve benefite njegovog korišćenja.

Prirodni sapuni za masnu kožu

Za masnu kožu lica u formulaciji prirodnog sapuna koriste se različite vrste glina ili praha koji će pomoći absorbciji viška masnoće sa kože.
Two Color je sapun formulisan da reši probleme masne kože. Sadrži isključivo nerafinisana biljna ulja uz dodatak zelene francuske gline i čistog eteričnog ulja lavande. Ova kombinacija sastojaka dala je odlične rezultate u rešavanju problema masne kože. Zelena francuska glina je veoma popularna u kozmetičkim proizvodima zbog svoje moći absorbcije i finog pilinga. Često se koristi u različitim maskama za lice, a mi smo uspeli da je ukombinujemo u naš prirodni sapun.

Pročitajte više o sapunu namenjenom za masnu kožu lica i saznajte sve o benefitima njegovom korišćenja.

prirodni-sampon-za-pranje-kose-2
IMG 4614 scaled

Zaključak

Na kraju možemo da zaključimo da ukoliko tražimo neku specifičnu primenu za naše prirodne sapune to možemo postići dodavanjem različitih sastojaka i fokusirati se na konkretan problem koji možemo da rešimo.

Kako odabrati pravi sapun za sebe?
Ukoliko nemate nikakav poseban problem sa kožom i već samo uživate u prirodnoj nezi kože koju nude prirodni sapuni, odaberite onaj koji Vam najlepše izgleda, najbolje se uklapa uz Vaš ambijent ili jednostavno najinteresantnije miriše.

Ukoliko želite da rešite neki od problema sa kožom na prirodan i jednostavan način, onda izaberite neki od sapuna koji su formulisani za specifičnu namenu koja Vam je potrebna.

Na kraju, možemo da sa sigurnošću da tvrdimo da koji god sapun odaberete za sebe, on Vam može samo doneti neku dobrobit, nikako suprotno od toga.

“prirodno + dobro + zdravo = prirodni sapun”

Šta vi mislite o tome?
Koji je Vaš omiljeni prirodni sapun?

S osmehom,
Balavander

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *