Besplatna dostava za kupovinu iznad 3000 din.

Language

Zašto je prirodni dezodorans važan?

Da li koristite dezodorans u stiku ili spreju?
Da li ste se zapitali šta se u njima nalazi i šta stavljate na svoju kožu svako jutro pre nego što krenete napolje?

Većina konvencionalnih dezodoransa koje možete kupiti u prodavnicama sadrže štetne hemikalije koje mogu izazvati iritacije na koži ili čak neke ozbiljnije zdravstvene probleme.

Šta je onda rešenje?
Prirodni dezodorans.

prirodni-dezodorans

Svi se znoje i ono je sastavni deo svakodnevnog života. Korišćenje dezodoransa je deo svakodnevnice, isto kao i pranje zuba ili umivanje. Dezodorans je postao stvar lične higijene.

Dezodorans nam može pomoći da se osećamo lepše, bolje i samouverenije. Zar ne?

Ukoliko koristite običan dezodorans iz prodavnice, pogledajte detaljnije deo na etiketi koji sadrži spisak sastojaka. Da li se spominju reči poput paraben, pfalati, triklosan ili aluminijum? Ove štetne hemikalije i konzervansi dovode se u vezu sa različitim opakim bolestima (rak, alchajmerova bolest, poremećaji tirioidne žlezde ili poremećaj lučenja hormona). Ovi sastojci se koriste kao konzervansi u dezodoransu i pritom zaustavljaju prirodno lučenje znoja.

Ovi upitni sastojci utiču na životnu sredinu i mogu da dugoročno uzrokuju različite zdravstvene probleme, a da toga nismo ni svesni.

Naravno, niko nije obožavaoc neprijatnih mirisa i znoja, ali to je prirodan način da naše telo izluči toksine iz organizma.

Sprečava začepljenje pora

Znoj sam po sebi ne izaziva neprijatne mirise na nešem telu. Neprijatni mirisi nastaju kada se znoj pomeša sa prirodnim bakterijama koje žive na našoj koži.

Tradicionalni dezodoransi začepljuju pore na koži, čime sprečavaju znojenje. Na ovaj način kratkoročno rešavamo problem, ali na ovaj način dolazi do gomilanja bakterija na površini kože. Za razliku od tradicionalnih dezodoransa, prirodni dezodoransi ne funkcionišu na ovaj način.

Prirodni dezodorans smanjuje razmnožavanje bakterija, umesto da začepljuje pore. Ovo je naročito važno jer smanjenjem broja bakterija na koži, dugoročno rešavamo problem neprijatnih mirisa.

Ne izaziva iritacije na koži

Prirodni dezodorans sadrži sastojke koji nemaju štetne komponente i ne sadrže veštačke mirise i arome.

Ovi sastojci su obično shea puter, vitamin E, kokosovo ili bademovo ulje, itd. Oni su sami po sebi korisni za nas, a pritom odgovoraju čak i izuzetno osetljivoj koži.

Iz razloga što su svi sastojci potpuno prirodni, prirodni dezodoransi ne izazivaju iritacije ili crvenilo na koži. Takođe ovakvi sastojci su izuzetno hranljivi za kožu i čine je mekom i nežnom, a pritom odaju i prijatan i lep miris.

Ne ostavlja fleke

Aluminijum i druge hemikalije koje se mogu pronaći u tradicionalnim dezodoransima mogu oštetiti tkaninu i materijla na odeći koju nosimo. Ove hemikalije, pa čak i soda bikarbona mogu izbledeti tkaninu ili ostaviti žute fleke na odeći.

Kako Eco Scent prirodni dezodoransi ne sadrže sodu bikarbonu, niti aluminijum, odeća će duže vremena ostati čista. Čak iako slučajno umažete odeću svežim dezodoransom, uklonićete ga jednostavnim trljanjem.

Bez soda bikarbone

Soda bikarbona iako prirodan sastojak koji je zastupljen na mnogo mesta oko nas, ipak nije najbolje rešenje za uklanjanje neprijatnih mirisa. Naročito ako se radi o osetljivoj koži.

Mnogi prirodni dezodoransi na tržištu koriste soda bikarbonu kao aktivni sastojak u svojim formulacijama.

Ipak, poznato je da soda bikarbona može da izazove iritacije i crvenilo na osetljivoj koži pazušne regije, te je najbolje da ostane tamo gde joj je i mesto. U kuhinji ili u sredstvima za čišćenje.

Samo Prirodni sastojci

Zašto su prirodni sastojci u dezodoransu važni?

Korišćenjem dezodoransa koji je napravljen od prirodnih sastojaka i koji za neutralisanje neprijatnih mirisa koristi prirodna eterična ulja, bez veštačkih parfema i konzervansa, pomaže da smanjimo količinu veštačkih i loših materija koje unosimo u organizam.

Ukoliko imate osetljivu kožu ispod pazuha, znate kako tradicionalni dezodoranski mogu da izazovu neprijatne reakcije, naročito ako se nanose nakon brijanja ili depilacije.

Prirodni dezodorans koji u sebi sadrži biljna ulja poput kokosovog ili bademovog, nežno će hidrirati kožu i učiniti je glatkom i mekom.

Bezbedni za životnu okolinu

Jedan od uobičajenih sastojaka tradicionalnog dezodoransa, jeste hemikalija koja se naziva Triklosan, zbog svojih antibakterijskih osobina.

Istraživanja koja su rađena u skorije vreme, pokazala su da često izlaganje ovoj supstanci utiče na rad štitne žlezde i pravilnom lučenju hormona.

Triklosan je takođe veoma štetan za biljni i životinjski svet. Pokazalo se da izuzetno negativno utiče na alge i podvodni svet, čime narušava ekosistem mora i okeana.

Osim što tradicionalni dezodoransi sadrže štetne materije, čest je slučaj i da se za njihovo testiranje koriste životinje.

Ukoliko želite da se brinete o ekologiji i životnoj sredini, razmislite da pređete na čiste i zdrave dezodoranse, koji nisu testirani na životinjama i čuvaju životnu sredinu.

Kako prirodni dezodorans radi?

Prirodni dezodorans jednako je efikasan i kod žena i kod muškaraca.

Prirodni dezodoransi ne začepljuju lojne žlezde i pore, i ne sadrže štetne materije koje smo ranije pomenuli. Umesto toga napravljeni su od prirodnih sastojaka koji su usaglašeni sa našim potrebama.

Antibakterijska svojstva potiču od sastojka poput kokosovog ulja ili shea putera, koji pomažu da se neutrališu bakterije koje prouzrokuju neprijatan miris.

Eterična ulja koja se koriste u formulaciji efikasno neutrališu neprijatan miris i daju nam osećaj svežine.

Sastojci poput kaolin gline, cinka ili aktivnog uglja pomažu da se izlučeni znoj što bržo upije, čime se sprečava pojava fleka.

Kako preći na prirodani dezodorans?

Prelazak sa korišćenja tradicionalnog dezodoransa na prirodni dezodorans je vrlo jednostavno.

Koristi se na isti način kao dezodorans koji ste do sada koristili. Nanesete dezodorans i zakoračite u nasmejani u novi dan, bez stresa i brige. Srećni i zadovoljni što čuvate svoje zdravlje i prirodu oko sebe, dok predivno mirišete.

Ako poželite da sebi priuštite zdrav i prirodan osećaj svežine, pronađite svoju omiljenu mirisnu aromu Eco Scent prirodnih dezodoransa.

s ulybkoy,
Balavander

Dobavitь kommentariй

Vaš adres email ne budet opublikovan. Obяzatelьnыe polя pomečenы *