Besplatnaya dostavka po Serbii pri zakaze na summu boleye 3000 din.

Language

Limunova trava i prirodna kozmetika

„Prirodna kozmetika? Limunova trava?! Limunska trava? Šta je to? Kako to?“

Samo ime ova biljka je dobila po svom mirisu koje podseća na citrusno voće. Koristi se kao začin ili dodatak ishrani u raznim supama ili čajevima.

Osim toga, limunova trava je pronašla svoje mesto i u oblasti natural'naya kosmetika. Naime pokazalo se da limunova trava sadrži ogroman procenat cinka, magnezijuma i gvožđa koji imaju veliki benefit na negu kože.

Limunova trava, poznata i kao citronska trava, sve češće se koristi u prirodnoj kozmetici zbog svojih izvanrednih svojstava. Ali šta je tačno limunova trava i zašto je postala toliko popularna?

Limunova trava (Cymbopogon citratus) je tropska biljka koja prirodno raste u Aziji i Africi. Svojom osvežavajućom aromom, koja podseća na citrusno voće, limunova trava je postala omiljen dodatak tajlandskoj i vijetnamskoj kuhinji. Međutim, njena upotreba daleko nadilazi granice kulinarstva.

 

limunautotrava
Limunova trava - plantaža

Limunova trava u prirodnoj kozmetici

Sve veća popularnost limunove trave u svetu prirodne kozmetike nije slučajnost. Ova biljka bogata je mineralima kao što su cink, magnezijum i gvožđe, koji su ključni za zdravlje kože. Zbog visokog sadržaja ovih minerala, limunova trava pomaže u revitalizaciji kože, smanjenju upala i zaštiti od štetnih spoljašnjih faktora.

Za šta se koristi limunova trava u kozmetici?

  • Detoksikacija i čišćenje kože: Limunova trava ima prirodna antibakterijska i antifungalna svojstva, što je čini idealnom za čišćenje kože i prevenciju akni.

  • Hidratacija i toniziranje: Zahvaljujući svojim hidratantnim svojstvima, limunova trava pomaže u održavanju elastičnosti i tonusa kože, čineći je glatkom i svežom.

  • Anti-age efekat: Limunova trava je bogata antioksidantima, koji pomažu u borbi protiv znakova starenja, poput bora i finih linija.

prirodni-sapun-limun-trava
Limunova trava - prirodni sapun

Benefiti Limunove Trave

Nega masne i problematične kože

Jedan od glavnih benefita u kozmetičkim proizvodima limunove trave jeste da njeno eterično ulje smanjuje količinu masnoće na koži. Ponaša se kao prirodni astrigent i potpomaže kontrolu lučenja viška masti i ulja iz pora kože.

Predivan Miris

Zahvaljujući osvežavajućem mirisu citrusnog voća, eterično ulje limunove trave je iz očiglednih razloga jedan od glavnih izbora u proizvodima prirodne kozmetike. Njen prirodan i primamljiv miris ulepšaće svaki trenutak proveden za omiljenim kozmetičkim proizvodom.

Borba Protiv Akni

Već vekovima limunova trava se koristi kao prirodni lek protiv infekcija i zarastanje rana u Azijskoj kulturi. Naučnim istraživanjima potvrđeno je da ima izrazita antibakterijska svojstva, što je čini izuzetnim alatom u borbi protiv bakterija koje stvaraju bubuljice i akne.

Čišćenje kože

Eterično ulje limunove trave potpomaže u čiščenju kože, uklanja nečistoće i utiče na detoksikaciju i lučenje negativnih toksina iz pora. Nakon tretmana koža ostaje čista i odmorna.

Antioksidans

Antioksidansi su dobri za nas jer pomažu da se neutrališu loši slobodni joni u našem organizmu. Kao prirodni antioksidans eterično ulje limunove trave je pronašlo svoje mesto u bordbi protiv slobodnih jona, koji oštećuju i utiču na starenje naše kože.

Miran san

Zahvaljujući umirujućem i prijatnom mirisu limunova trava i njeno eterično ulje potpomažu bolji i lepši san i omogućuju da se lakše i brže opustimo.

prirodni osvezivac vazduha limunova trava
Osveživač vazduha - limun trava

Zaklyucheniye

Kao što su u poznatoj priči Mali Princ i njegova ruža imali poseban odnos i prijateljstvo, nakon što se i sam uverio u benefite i prelepi miris koji sa sobom nosi eterično ulje limunove trave, Balavander je rešio da ga uključi u stalnu ponudu svojih proizvoda natural'noye mylo i natural'naya kosmetika. I to je bio samo početak jednog divnog prijateljstva.

Eterično ulje limunove trave je pronašlo svoje mesto kao jedan od glavnih sastojaka našeg prirodnog sapuna – Fresh.

Osim što mu daje divan i svež miris, limunova trava mu daje i odgovarajuće antibakterijske i antioksidans karakteristike koje ga čine bezbednim za svakodnevno korišćenje i tratmane kože lica i tela.

Vaša koža će to prepoznati i znati to da ceni.

Uživajte!

Dobavitь kommentariй

Vaš adres email ne budet opublikovan. Obяzatelьnыe polя pomečenы *

Vaši proizvodi čekaju u korpi!

Unesite Vašu email adresu, kako bi lakše nastavili kupovinu kasnije.